Logo BAUM
BAUM Engineering
Dezvoltare de Produse pentru Nevăzători şi Deficienţi de vedere
Română Steag Română | English Steag engleză | + Măreşte textul - Micşorează textul

Produse

Sigla Profesorul de Braille

Te ajută să înveţi alfabetul Braille în trei zile

Puteţi descărca Profesorul de Braille v2. 6 de aici.

Profesorul de BrailleProfesorul de Braille este o aplicaţie interactivă concepută special pentru învăţarea alfabetului Braille.

Programul poate citi diverse tabele Braille, pentru diferite limbi (Română, Italiană, Rusă, US, EuroBraille şi multe altele) şi recunoaşte mai multe formate de fişiere. Funcţionarea este asistată prin voce sintetică în limba română.

Se poate folosi o tastatură normală, pentru care punctele 1 şi 4 sunt tastele F şi J respectiv. Dacă la calculator este ataşată o tastatură Braille, aceasta este identificată automat şi poate fi folosită, fără să fie necesară nici o configurare suplimentară.

Există două moduri de lucru: Braille în Text, când utilizatorul introduce caracterul Braille de la tastatura normală sau de la o tastatură Braille, iar caracterul este afişat simultan cu pronunţia numelui acestuia. În modul Text în Braille utilizatorul introduce orice caracter de la tastatură, iar programul afişează caracterul Braille corespunzător; de asemenea sunt citite şi punctele corespunzătoare reprezentării Braille.

Profesorul de Braille este o aplicaţie ideală pentru lucrul cu elevii în şcolile speciale pentru deficienţi de vedere, dar este totodată deosebit de utilă şi pentru studiul individual. Programul este cea mai bună soluţie pentru un nevăzător care nu a învăţat alfabetul Braille în şcoală şi doreşte să îl înveţe singur.
Deşi programul poate fi utilizat şi modul demonstrativ, unele funcţii nu sunt disponibile, iar după un anumit număr de caractere introduse programul trebuie repornit.

Profesorul de Braille instalează cea mai actuală versiune a vocii sintetice profesionale Ancutza. Indiferent dacă aveţi sau nu licenţă pentru Ancutza, licenţa pentru Profesorul de Braille vă permite utilizarea acestuia fără restricţii.

Configuraţie minimă:

  • Pentium II sau un procesor echivalent acestuia la 233 Mhz
  • Memorie 128 RAM
  • Windows 2000/XP
  • Tastatură compatibilă

După achitarea preţului, noi vă vom trimite prin email fişierul de licenţiere, care va îndepărta toate restricţiile versiunii demonstrative.

Hardware

Software

Pentru aspect şi funcţionalitate 100% recomandăm rezolutie
minimă de 800x600 şi folosirea browserului Mozilla Firefox 2.0+
Raport de autoevaluare privind atestarea
capacităţii de a desfăşura activităţi de C-D